S-PORT: Ανακοινώσεις


  15.05.13

  Ημερίδα: Ασφάλεια και Προστασία των Πληροφοριακών Λιμενικών Συστημάτων
  Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (www.unipi.gr), επιστημονικός ανάδοχος του έργου S-Port, http://s-port.unipi.gr/, διεξάγει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στις 15 Μάιου 2013 (Τετάρτη), 7:00-10:00 μμ ημερίδα με άξονες ενδιαφέροντος την ασφάλεια και προστασία των κρίσιμων υποδομών πληροφορικής των εμπορικών λιμένων και των η-λιμενικών υπηρεσιών (e-port Services) στην κοινωνία της πληροφορίας (e-Society). Κυβερνητικοί, λιμενικοί οργανισμοί, τοπικές αρχές, ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και ερευνητικοί φορείς αποτελούν τους κύριους συμμετέχοντες. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα του έργου S-port θα παρουσιαστούν καθώς και άλλες δράσεις που αφορούν τους παραπάνω άξονες.

  Πανεπιστήμιο Πειραιώς 7:00-10:00 μμ (Κεντρικό Αμφιθέατρο, ισόγειο Καραολή &Δημητρίου 80)

  10.01.13

  Την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 και από 10:00 πμ μέχρι 17:00 μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ολομέλειας του προγράμματος S-Port, στα γραφεία του ΟΛΠ, στην αίθουσα συνεδριάσεων που βρίσκεται στον 2ον όροφο του Μεγάρου του ΟΛΠ, στην οδό Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς.

  6.10.12

  Στα πλαίσια του συνεδρίου PCI 2012 http://pci2012.unipi.gr/ θα παρουσιαστεί από τον Θ. Ντούσκα ομιλία με τίτλο «"S-PORT: Ένα ασφαλές, αυτοματοποιημένο, συνεργατικό περιβάλλον για την δημιουργία μεθοδολογιών Αποτίμησης Επικινδυνότητας, δημιουργίας Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας και κέντρων Αποκατάστασης Καταστροφών για Πληροφοριακά Συστήματα Λιμένων».

  21.05.12

  Η επόμενη συνάντηση ολομέλειας του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 13.06.12 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πτέρυγα Αντωνιάδου, Α41).

  11.1.12

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, διοργανώνει «Ημερίδα Πληροφόρησης» για το έργο MOS4MOS – Υπηρεσίες Λειτουργίας και Παρακολούθησης των Θαλάσσιων Αυτοκινητοδρόμων, που συγχρηματοδοτείται από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ, την Τρίτη 10 Απριλίου 2012, ώρα 9:00. Στόχος του έργου MOS4MOS είναι η πρόταση ενός συνδυασμού λύσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν στους Λιμένες να γίνουν αποτελεσματικές Πύλες για τη θαλάσσια διακίνηση φορτίων σε μικρές αποστάσεις. Οι εταίροι του έργου εργάζονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Θαλάσσιου Δικτύου Χωρίς Σύνορα, προωθώντας πρωτοβουλίες για:

  • Απλοποίηση και διευκόλυνση των διαδικασιών, οι οποίες αφορούν ανταλλαγές εγγράφων, τελωνειακούς κανονισμούς, ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών κλπ, όπως αυτές ορίζονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και των κρατών μελών της ΕΕ.
  • Προώθηση βιώσιμων λύσεων για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών με ενίσχυση των Θαλάσσιων Αυτοκινητοδρόμων
  • Αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές κοντινών αποστάσεων προς αναβάθμιση και βελτίωσή τους.

  Στο έργο MoS4MoS συμμετέχουν συνολικά 28 εταίροι από τις λιμενικές κοινότητες και τις κοινότητες χρηστών των παρακάτω Φορέων (Πειραιάς Βαλένθια, Βαρκελώνη, Salerno, Λιβόρνο, Κόπερ, Ιταλικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Εμπορευματικό Κέντρο Interporto Μπολόνια SpA). Ο ΟΛΠ συμμετέχει στο Έργο ως επικεφαλής δύο πρωτοτύπων και έχει υλοποιήσει μια σύγχρονη, προσβάσιμη από όλη τη λιμενική κοινότητα, διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει και απλοποιεί την ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων, τα οποία απαιτούνται για τη διαχείριση του πλοίου και του φορτίου στην προοπτική ενός Port Community System. Στην ημερίδα θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το Υπ.Α.Α.Ν. (Υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση δράσεων των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών), από την ομάδα του έργου (Peer Review Group), από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

  15.12.11

  Στα πλαίσια του Greek ICT Forum θα παρουσιαστεί ομιλία με τίτλο «Ασφάλεια Κρίσιμων Πληροφοριακών Υποδομών Λιμένων» από την Επικ. Καθηγήτρια Ν. Πολέμη.

  19.11.11

  Η επόμενη συνάντηση ολομέλειας του έργου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 10:00- 17:00, στην εταιρεία INRASOFT.

  28.09.11

  Tο έργο S-PORT παρουσιάστηκε του συνεδρίου "Cyber Security Aspects in the Maritime Sector" της European Network Information Security Agency (ENISA) .

  30.05.11

  Η δεύτερη συνάντηση του έργου S-Port θα γίνει Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011, ώρα 10:00-17:30) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αίθουσα Α41).

  10.03.11

  Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, ώρα 11:00-17:00, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση της ολομέλειας του προγράμματος S-Port, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Αίθουσα Τελετών – Μελών ΔΕΠ).